Vårt hantverk

Om oss

2023 – vilket innehållsrikt år! Vi satsar fortsatt på att vara flexibelt stabila, odla hållbar(he)t & förankra ännu starkare framtidstro.

Mikael är tredje generationen att utveckla denna Trädgård. Han har mer eller mindre växt upp i växthuset och kan Trädgårdsmästarlivet från insidan. 

Carola har drivit blomsterbutik och är utbildad trädgårdsdesigner och vi båda har Entreprenörsenergi och ett enormt engagemang för växter, människor och skapandet av gynnsamma och vackra miljöer.

Inget frö gror och ingen blomma eller träd frodas och blommar i sin fulla kraft i ogynnsam miljö, precis som oss människor. Vi kan miljöer och vill mer än allt bidra till gynnsamma miljöer för både växt och människa.

Efter 29 år tillsammans står vi stadigt och vill använda oss av det vi lärt och kan. Av Livet och inom Trädgård.

Mycket går att läsa sig till men det finns magi och styrka i “generationskunskap” som inte alla gånger går att förklara logiskt, utan som bara är integrerad i ens varelse. För det finns så mycket kunskap och klokskap inom odling och trädgård som vi tagit till oss från tidigare generationer. 

Ocke Trädgård föddes utanför Mikaels mormors hus i den lilla byn Ocke och har sedan dess utvecklats till det som är idag. 

Odlarglädje & visioner tar plats och med dryga 600kvm odlingsyta är det större än det nånsin varit tidigare.

Att med Kärlek odla upp plantor & anlägga naturtomter är det som vi gör bäst. Gynnsamma Miljöer för både människa och växt är som sagt det vi värdesätter högst. I Trädgårdsmiljön finns en spirande, livgivande energi som gör att det inte går att låta bli att trivas! Att vistas i en energigivande miljö gör att biologin inom oss svarar upp mot miljön runt, så ha i åtanke att växterna i din trädgård kan betyda mer för dig än du först tror och vara så långt mycket mer än vackra att se på! 

 

 

Vi tar kontinuerligt tillvara all kunskap vi kan samtidigt som vi bygger vidare på den grund vi lagt och tiden som är nu. Helt igenom ekologisk/klimatsmart odling var vår absoluta ambition när vi startade i Mörsil 2016, vilket vi avsåg förverkliga senast 2020. Ivern, inspirationen och engagemanget styrde oss dock i mål redan 2018 & vi odlar allt i vår egen EKO-jord och numera värms växthuset upp fjärrvärme.

  

 

Vi vill på vårt sätt bidra till en renare, skönare och grönare värld där vår del, just nu, är att sälja växter från egen odling som inte belastar vår vackra miljö utan bidrar till en på riktigt livgivande och inspirerande miljö hos våra kunder.

Samarbete med leverantörer av buskar, träd och perenner som har samma ambition som oss är prioritet, leverantörer som vill bidra på sitt sätt, med sin del, till allas vår helhet.

 

Välkommen till Nya Tidens Trädgård! // Mikael & Carola & Vårt Bästa Trädgårdsteam