Vårt hantverk

Om oss

2020 var året som för oss karaktäriserats av flexibilitet, stabilitet, oförutsägbarhet, hållbarhet & ännu starkare framtidstro.

Mikael är tredje generationen att utveckla denna Trädgård. Han har mer eller mindre växt upp i växthuset och kan Trädgårdsmästarlivet från insidan. 

Carola har drivit blomsterbutik och är utbildad trädgårdsdesigner och vi båda har Entreprenörsenergi och ett enormt engagemang för växter, människor och skapandet av gynnsamma och vackra miljöer.

Inget frö gror och ingen blomma eller träd växer i ogynnsam miljö, precis som oss människor. Vi kan miljöer och vill mer än allt bidra till gynnsamma miljöer för både växt och människa.

Efter 26 år tillsammans står vi stadigt och vill använda oss av det vi lärt och kan. Av Livet och inom Trädgård.

Mycket går att läsa sig till men det är något magiskt i “generationskunskap” som inte alla gånger går att förklara utan som bara är integrerad i ens varelse. För det finns så mycket kunskap inom odling och trädgård som gått från generation till generation. 

Ocke Trädgård föddes utanför Mikaels mormors hus i den lilla byn Ocke. Även om det inte var en handelsträdgård i dagens mått mätt, odlades där bl.a. sallad och rädisor. Fina skördar som såldes i Östersund av Mikaels mamma under hennes skolår.

Odlarglädjen resulterade i ett hobbyväxthus som snart var en fullsorterad handelsträdgård. Stora visioner tar plats! och det nuvarande 420 kvm stora växthuset är nu det som är hjärtat i vår trädgård i Mörsil.

Att med Kärlek odla upp plantor är det nu vi som gör. Gynnsamma Miljöer för både människa och natur är som sagt det vi värdesätter högst. I Trädgårdsmiljön finns en spirande, livgivande energi som gör att det inte går att låta bli att trivas! Att vistas i en energigivande miljö gör att biologin inom oss svarar upp mot miljön runt, så växterna i din trädgård kan betyda mer för dig än du först tror! 

 

 

Vi vill tillvarata all kunskap som finns och samtidigt bygga vidare på den grund vi lagt och tiden som är nu. Helt igenom ekologisk/klimatsmart odling var vår absoluta ambition när vi tog vid 2017 vilket vi avsåg förverkliga senast 2020. Ivern, inspirationen och engagemanget styrde oss dock i mål redan 2018! BIO-olja värmer nu upp växthuset och vi odlar allt i vår egen EKO-jord. 

  

 

Vi vill på vårt sätt bidra till en renare, friskare och grönare värld där vår del, just nu, är att sälja växter från egen odling som inte belastar vår vackra miljö utan bidrar till en på riktigt livgivande och inspirerande miljö hos våra kunder.

Samarbete med leverantörer av buskar, träd och perenner som har samma ambition som oss är prioritet, leverantörer som vill bidra på sitt sätt, med sin del, till allas vår helhet.

 

Välkommen till Nya Tidens Trädgård! // Mikael & Carola & Hela Trädgårdsteamet

Close Menu